top of page

Hoe u een bijdrage uit de diaconie van Silo aanvraagt

Heeft u geld nodig en kan niemand helpen? Misschien kan Silo dan helpen. We kunnen niet in één keer al uw geldzorgen oplossen. Maar misschien kunnen we wel een paar rekeningen betalen. Van de tandarts bijvoorbeeld. Of voor gas en licht. Of om iets te kopen dat nu echt nodig is. Zoals een wasmachine of een warme jas. Of schoenen voor de kinderen, of een fiets. Geen geld voor maar wel echt nodig? Misschien kan Silo helpen.

Hoe werkt het?

Stel: u vraagt de Silogemeente om steun in de vorm van geld. Dan kijken we eerst welke andere manieren er zijn om aan geld te komen. Ook kijken we of u uitkeringen of toeslagen hebt. Want die moeten natuurlijk niet in gevaar komen. Over dat soort dingen gaan we met u in gesprek. Is het écht nodig, én is het goed mogelijk? Dan steunt Silo u met geld.

Waarom we het zo doen

U leest het goed: we geven niet zomaar geld aan iedereen. We kijken eerst zorgvuldig naar uw situatie. Waarom we dat doen? Dat zit zo. Het geld waarmee we mensen helpen, is bij elkaar gebracht door de Silogemeente. We moeten er dus zorgvuldig mee omgaan. Daarom gaan we eerst met u in gesprek. Dan kunt  ook uw situatie goed toelichten.

Verder is het goed om dit te weten: het gesprek met u is vertrouwelijk. Zonder uw toestemming komt geen mens te weten dat we met u hebben gesproken.

Hoe u deze hulp met geld aanvraagt

Hulp vragen is moeilijk. Dat begrijpen wij best. Maar als het écht nodig is? Doe het dan toch maar. U bent beslist niet de enige!

De Silogemeente heeft twee mensen aangewezen om dit samen met u te regelen. Hun namen vindt u hieronder. Neem gewoon contact op. Pak de telefoon. Of stuur een mail naar diaconie@silogemeente.nl.

Natuurlijk kunt u uw geldzorgen ook bespreken met iemand van het pastorale team. Of met een van onze voorgangers. Ze weten allemaal dat er mensen met geldzorgen zijn. En ze helpen u graag.

Meer weten?

Neem voor financiële ondersteuning contact op met:

  • Ludo Hekman, tel: 06 4022 9299

  • Henk Boeschoten, tel: 06 5384 0604

  • Een van onze voorgangers of iemand van de pastorale raad

Of stuur een mail naar: diaconie@silogemeente.nl

Silo-diaconie: geld als het écht nodig is

Email: diaconie@silogemeente.nl

bottom of page