top of page
Word jij onze nieuwe voorganger (0,7 fte)?

Word jij onze nieuwe voorganger? Vóór in de kerk, op zondagochtend?

En op de áchtergrond, om ons toe te rusten en te stimuleren?

 

Ben jij de pastor met een warm hart, juist ook voor mensen aan de rand van de samenleving?

Die dichtbij is als iemand aandacht en zorg nodig heeft

maar die als theoloog ook afstand kan nemen en oog heeft voor de grote lijnen?

 

Dan is voorganger in Silo zijn misschien wel de volgende stap in je loopbaan.

Of - moge het zo zijn- jouw roeping.

 

Silo is een gastvrije, pluriforme en inclusieve gemeente; een ‘duurzame herberg voor jong en oud’. Zo verstaan wij hoe wij Jezus willen volgen. Daarbij onderscheiden we drie aandachtsgebieden: viering & liturgie, pastoraat, en aandacht voor mensen aan de rand van de samenleving. Als voorganger lever jij een belangrijke bijdrage aan de invulling daarvan.

 

Drie aandachtsgebieden
  • Viering & liturgie Als je voornaamste verantwoordelijkheid zien wij dit: verdieping en bezinning vanuit de Bijbel, en de betekenis van geloof in ons dagelijks leven. Hiermee draag je onder andere bij aan vitale zondagochtend-diensten (die ook online worden uitgezonden), en aan gespreksgroepen, (doop)catechisatie en aansprekende initiatieven voor 20-ers en 30-ers.

  • Crisis- & gemeentepastoraat Onze laagdrempeligheid resulteert in een veelzijdige gemeenschap, waarbij het omzien naar elkaar van groot belang is. Daarom is jouw rol op het gebied van pastoraat tweeledig: uitvoering van het crisispastoraat en coördinatie van het gemeentepastoraat. Dit laatste omvat ook coaching en professionalisering van pastorale werkers, en stimulering van het omzien naar elkaar.

  • Mensen aan de rand van de samenleving De Silogemeente is een Kerk met stip’; een kerk die zich openstelt voor mensen met een strafblad, daklozen en anderen die na een breuk in hun leven een veilige plek, een herberg, zoeken. Als voorganger heb je hier vooral ook een toerustende en coördinerende rol.

Wat breng je mee?
  • Je hebt een afgeronde academische theologische opleiding. Ook ben je goed ingevoerd in Baptistica of bereid je dit eigen te maken.

  • Je hebt ervaring in het ontwikkelen en leiden van diensten en andere liturgische bijeenkomsten.

  • Je hebt ruime ervaring op het aandachtsgebied/ de aandachtsgebieden waarvoor je solliciteert.

Wat stellen wij daar tegenover?
  • Een functie die je voor een belangrijk deel zelf vormgeeft, in een vitale gemeente waar ruimte is voor creativiteit en voor bezieling, ook voor jou als voorganger.

  • Coaching op zowel werk- als persoonlijk gebied, en zo nodig mede-facilitering bij het vertrouwd worden met Baptistica.

  • Een functie voor 28 uur (0,7 fte) per week. Eventueel is solliciteren op alleen Viering & Liturgie (12 uur/wk) en/of Pastoraat (12 uur/wk.) en/of Mensen aan de rand (4 uur/wk) ook mogelijk.

  • Honorering gebaseerd op de richtlijnen van Unie-ABC +10%.

Zullen we kennismaken?

Voor vragen kan je contact opnemen met de sollicitatiecommissie: Josefien Baars: 06-4876.9568 of per email: josefien93@gmail.com.

We zien uit naar je sollicitatie! We ontvangen hem graag uiterlijk 14 april via: josefien93@gmail.com.

bottom of page